søndag 1. september 2024

Hoftene fortsetter å forsvinne

I januar 2023, altså bare 1år9mnd siden, så tok jeg mål av megselv. Jeg veide da 105kg. Også i juni 2023 veide jeg rundt 105kg, ser jeg av notatene i OviView-appen jeg bruker for å tracke sånt. 

I dag har jeg tatt mål igjen. Jeg veier 96kg. Altså ned 9kg på overkant av et år. Og jeg vil påstå at vektnedgangen har blitt gjort på en rimelig sunn måte. Fått masse drahjelp fra Mysimba, selvfølgelig... Men vektnedgangen har gått jevnt og trutt, og rimelig sakte. Og jeg har ikke talt kallorier eller obsessively veid meg mange ganger per dag.

Jeg trener ikke da.. Ikke i det hele tatt, faktisk. Burde sikkert begynt å trene, men er mye man "burde" her i verden...

Jeg merker det er enklere å unngå å bruke sjokolade som stressmestring, når jeg er oppmerksom på at det er det jeg gjør. Jeg jobber 25%, har 75% AAP. Jeg har både kjønnsinkongruens-diagnose og autisme-diagnose, som har gitt mye svar på hvorfor jeg "er som jeg er". Det er åpenbart enklere å unngå å spise for å håndtere stress, når det er mindre ubevisst stress i livet mitt. Jeg holder ikke lengre like mye skjult for megselv, og selv om jeg er høytmaskerende så merker jeg i hvertfall i større grad at det er det jeg gjør.

I dag har jeg altså bmi på 34 (antatt høyde 168cm, ikke målt på lenge). 
Naturlig midje (noen cm over navlen): 110cm (ingen endring fra januar 2023)
Midje ved navlen: 113cm (-7cm)
Hofter langs keisersnittarr: 109cm (-7cm)
Hofter over "fettforkle" langs keisersnittarr: 114cm (-6,5cm)
Hofter/rumpe bredeste punkt: 112 (-8cm)
Overarm: 36,5cm (-5,5cm)

Brystene har jeg jo operert bort... Men interessant å ha et mål rundt brystkassa også:
Målt horisontalt langs brystvortene, med armene ned: 108cm (obs, blir mindre om man har målebåndet for lavt over ryggen!). I januar 2023 var jeg 119cm med tits, så jeg har mista 11cm.

Jeg går på testosteron, og jeg tror mesteparten av endringene i mål har kommet derfra. 9kg fra eller til, når man er så stor som dette, burde ikke få slike massive utslag. Særlig når det i hovedsak er hoftemålene som har endret seg. Tror mer det handler om omfordeling av fett på kroppen, som følge av kjønnsbekreftende behandling.