torsdag 2. mai 2013

Blobben løfter vekter

I dag har jeg løftet vekter og bedrevet annen styrketrening. Dette er slik jeg følte meg når jeg gjorde den bommerten å se meg selv i speilet: Ganske glad og fornøyd, men dessverre en litt rar og uformelig blob. Og rød i ansiktet, men det viser ikke bildet. Kanskje søt, i riktig lys, men ikke spesielt sporty eller elegant altså. :P

Fysioterapauten har nemlig satt opp noen øvelser jeg skal gjøre minst to ganger i uka. Og da må jeg jo det, siden meningen til fysioterapauten tydeligvis teller så mye mer (for meg) enn mine egne meninger. Blir ihvertfall mye mer motivert til å trene når en profesjonell jeg stoler på sier at jeg skal. Rart, det der...

I dag har jeg altså gått på tredemølle, først 10min oppvarming og deretter intervaller med bakke. Ikke gått i bakker på tredemølle før, gikk med 10 graders helning og det var overraskende jævlig. Klarte ikke å holde så høyt tempo da, nei! Rundt 1,4km og klatret 37 høydemeter.

Deretter gjorde jeg styrkeøvelsene jeg har blitt forskrevet. To for underkroppen, to for overkroppen og en for kjernemuskulatur. 

De to for underkroppen var... Er det utfall det heter? Der man tar en fot frem og bøyer knærne ned. Jeg brukte vekter i begge hendene på rundt 4kg. (Husker ikke nøyaktig, men tror det var det.) Den andre var lår-øvelse, hvor jeg lå tilbakelent på et sete med føttene på en plate og beina svært bøyd, og så skjøv meg bakover. Jeg prøvde stadig høyere vekt, og fant ut at 25kg er jævlig men absolutt mulig med 10 repetisjoner.

For overkroppen trakk jeg en stang ned mot brystkassa, der også med stadig høyere vekt. 13kg var å foretrekke, men jeg klarte 26kg også, så vidt. Så det er vel den jeg bør gå for fremover. Den andre øvelsen var en brystøvelse (kan den hete Fly?), hvor jeg ligger på ryggen med armene opp i været og så senker armene utover og nedover. En 3kg vekt i hver hånd gjorde susen, og det er brystmuskulaturen jeg er sårest i akkurat nå.

Til sist planken. En god og en dårlig nyhet: Den gode nyheten er at jeg klarer å ta planken på tærne, slik den skal tas. Den dårlige nyheten er at jeg sliter med å klare 5 sekunder i den stillingen. Så jeg tok 5sek på tærne, senket meg ned til knærne og tok 25sek til der. I tre repetisjoner.

På en dag hvor jeg først hadde en full arbeidsdag, umiddelbart fulgt av en dobbel kjøretime... Da er jeg ganske fornøyd med dagens innsats. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar